MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Život se polako vraća u normalu, ali potrebne mjere zaštite

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, tokom obilaska više poslovnih subjekata koji su danas ponovo počeli s radom, kazao je da se život polako vraća u normalu.

-Gradski kontrolni organi, ovih dana će da djeluju edukativno, odnosno da savjetuju i da pomognu svim subjektima, s obzirom na to da je svaka djelatnost regulisana posebnim uputstvom koje je izdao Institut za javno zdravstvo RS. Bit će tu sigurno pitanja i dilema dok se sve ne ustali u ovom novom režimu rada – istakao je Radojičić.

Apelovao je na građane da i dalje sprovode mjere lične zaštite i drže distance prilikom komunikacije, saopćeno je iz Gradske uprave.

Zaključkom Štaba za vanredne situacije u RS produženo je i radno vrijeme privrednih subjekata.

-Vraćamo se u normalno radno vrijeme svih subjekata, s tim da se radno vrijeme, prema zaključku Republičkog štaba, mora uskladiti na način radnici mogu doći svojim kućama prije početka policijskog sata – kazao je Radojičić.

Svi subjekti, koji su poslije ublažavanja mjera danas počeli sa radom, dužni su da se pridržavaju posebnih uslova koje je uputstvima propisao Institut za javno zdravstvo RS.

Banjalučki parkovi, izletišta i teretane u prirodi, koje je Gradski štab zatvorio prije više od mjesec dana, od danas su ponovo otvoreni.

Od danas je u funkciji i javni prijevoz u Banjoj Luci, sa redukovanim režimom, prevashodno namijenjen prijevozu radnika.

S ciljem zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, upotreba rukavica i maski je obavezna, a makismalna popunjenost autobusa će biti do 50 posto predviđenog kapaciteta.

Nakon pauze od gotovo dva mjeseca, zbog epidemije korona virusa, danas su sa radom u RS počeli ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, javni prijevoz, ustanove predškolskog obrazovanja, privatne stomatološke ordinacije…

Izvor: ftv

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa