MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zoran Milanović je novi predsjednik Hrvatske

Prema posljednjim podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), nakon 99,85 posto obrađenih birališta, Zoran Milanović je u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora dobio 1.034.222 glasova, a Kolinda Grabar Kitarović 928.226 glasova.

Milanović je pobjedu odnio u devet županija, uključujući i Grad Zagreb. Najviše glasova birača dobio je u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Međimurskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović pobjedu je odnijela u 12 županija i u inozemstvu, ali joj to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Više glasova od Milanovića dosadašnja predsjednica osvojila je u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u dijaspori.

Prema neslužbenih podacima DIP-a u drugom krugu predsjedničkih izbora bilo je značajno više nevažećih listića u odnosu na prvi izborni krug – 88.606 listića ili 4,36 posto.

Federalna.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa