MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zoran Tegeltija mandatar za sastav Vijeća ministara BiH

Zoran Tegeltija, kadar SNSD-a, bit će mandatar za sastav novog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Tegeltija je imenovan na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH koja je održana danas.

Mandat obnavlja 2013. godine, u vladi koju vodi Željka Cvijanović. Na opštim izborima 2014. godine je bio kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini RS.  Osvojio je mandat ali je ostao u izvršnoj vlasti na poziciji ministra finansija RS-a, sve do 2018. kada je ponovo osvojio mandat u Narodnoj skupštini RS.

Razlog neformiranja vlasti već duže od godinu dana bila je nemogućnost dogovora u vezi nastavka NATO puta naše države. Ipak, kako saznajemo nakon višesedmičnih pregovora i iznalaženja rješenja među kabinetima u Predsjedništvu BiH kompromis je da BiH u sjedište NATO-a, u Brisel pošalje svoj plan i program reformi.

Riječ je o reformama koje su između ostalog sadržane u programu reformi Godišnjeg nacionalnog plana. Detalji sporazuma bit će poznati naknadno.

Kompromis o slanju programa reformi u NATO značio je i saglasnost za imenovanje Zorana Tegeltije (SNSD) kao kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Program reformi u NATO BiH će poslati odmah nakon zvaničnog potvrđivanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara u Parlamentarnoj skupštini BiH, a to će učiniti Stalna misija BiH u NATO-u.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa