MARKETING

Zvaničnici Ukrajine i Velike Britanije razgovarali o mogućim sankcijama Rusiji

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba i britanska ministrica vanjskih poslova Elizabet Tras razgovarali su telefonom o novim sankcijama Rusiji kako bi se spriječio njen eventualni napad na Ukrajinu.

Kako se navodi u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine, dvoje ministara usaglasili su stavove o agresiji Rusije na Ukrajinu i diplomatskim pregovorima u formatima Sjevernoatlantskog saveza (NATO), Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) i Evropske unije (EU), koji će se održati narednih sedmica.

Tras je ponovila podršku Ukrajini i poručila da su i dalje posvećeni principu da “bez Ukrajine neće biti donijeta odluka o Ukrajini”.

Tras je upoznala Kulebu sa britanskim stavom o pregovorima Rusije i NATO-a kao i o njihovim konsultacijama s EU o novim sankcijama kako bi spriječili Rusiju da dodatno izazove eskalaciju tenzija.

Kuleba je kazao da oni samouvjereno idu naprijed u implementaciji paketa sankcija protiv Rusije u političkom, ekonomskom i sigurnosnom polju, te je izrazio zahvalnost Velikoj Britaniji na podršci.

IZVOR. BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo