MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zvanično: Savo Milošević novi selektor reprezentacije BiH

Savo Milošević je izabran za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je treći selektor Zmajeva u ovoj godini nakon što su prije njega na klupi sjedili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro.

Danas se medijima obratio predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković i obrazložio odluku IO.

“Čestitam Miloševiću izbor na mjesto selektora. Želim mu sreću i da s njim napravimo iskorak i plasiramo se na EURO. Poznato je da smo sa Kodrom završil isaradnju, tačno je da je bio dvije utakmice. Sigurno da je to odluka koja je teška i nije nešto što se dešava u fudbalu. Reakcije poslije toga također nisu bile fudbalske. Nećemo komentarisati to, bilo je nekorektno. Veliki pritisak, poruke koje smo dobijali Misimović, njegova porodica i ja. Počeli smo mandat 2021. godine. Nismo se plasirali na SP, poslije toga smo napravili rezultat u Ligi nacija. Sada su u toku kvalifikacije za EURO, cilj je drugo mjesto, to nismo ostvarili i to je neuspjeh. Ali nismo završili borbu, imamo baraž”, rekao je Zeljković i dodao:

“Rezultati nisu dobri, ali nisu ništa lošiji iz prethodnog perioda. Atmosfera je čudna, poziva se na bojkote što nema veze sa fudbalom. Imamo kvalifikacije koje traju, imamo smjene selektora koje nisu popularne i to u budućnosti ne treba raditi. Smjena Kodre je bila pod uticajem dogovora da smo iz dvije utakmice trebali imati šest bodova. Ono što je bilo na terenu nismo bili zadovoljni. Više nemamo realne šanse. Halilhodžić je bio prva želja Saveza, imali smo kontakt, na početku je rekao kako on želi savjetovati stvari, ali mi smo željeli da on dođe i radi. Imao bi slobodu. Njegov dolazak ne bi značio da sigurno idemo na EURO. No, osjetio sam želju da preuzme reprezentaciju i to je uticalo na smjenu Kodre. Poslije toga Halilhodžić, koga respektujem, promijenio mišljenje i rekao da ne želi biti selektor. Ne zbog mene, već zbog svoje želje. To je njegovo pravo.”

Zeljković je istakao kako Vaha nije želio da prihvati ono što je Savez ponudio te se osvrnuo na dolazak Miloševića.

“Misimović je obavio nekoliko razgovora sa domaćim trenerima. Iskustvo koje Milošević ima, kao igrač i trener. Naredne četiri utakmice trebamo iskoristiti kao pripremu za baraž. Cilj je postavljen tako.”

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa