MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zvizdić: Nemoguće da dođe do potpune blokade rada Vijeća ministara BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić obratio se danas javnosti nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Zvizdić je rekao kako danas nije došlo do značajnijeg približavanja stavova a koji bi probudio optimizam ili nagovijestio da će ova blokada biti završena u neko skorije vrijeme.

Novinari su imali problem sa ulaskom u zgradu Parlamenta BiH, a da li će se riješiti taj problem uskoro, Zvizdić je rekao:

“U ovoj zgradi se stalno nešto događa, to je stjecište najznačajnijih događaja u Bosni i Hercegovini. Ako postoji neka moja nadležnost u tome, ja ću kao predsjedavajući to uraditi danas. Svi sastanci, sav rad mora biti maksimalno transparentan jer ne postoji ništa skriveno iza ovih sastanaka”, rekao je Zvizdić.

Komisije nažalost, bezrazložno, antiustavno, još uvijek nisu formirane, ni ove tri koje su bile danas, nisu formirane“, kazao je.

Na pitanje novinara da li očekuje blokadu i Vijeća ministara BiH, kao i da li će se na sljedećoj sjednici Vijeća ministara naći ime za direktora SIPA-e, Zvizdić je odgovorio:

Mi nemamo materijal o kojem govorite. Nije kompletiran niti dostavljen u proceduru Vijeća ministara. Početkom naredne sedmice ta tačka neće biti na dnevnom redu. Mislim da će vjerovatno biti na neki način usporenija dinamika rada Vijeća ministara, ali je nemoguće da dođe do potpune blokade rada jer postoje rješenja koja onemogućavaju da dođe do toga. Mi hvala Bogu do sada nismo bili u situaciji, niti smo imali potrebu da aktiviramo tu vrstu pravne norme, a ja mislim da je Vijeće ministara najefikasnije i najredovnije radilo. Mi smo se u prosjeku sastajali svake sedmice. Vijeće ministara mora raditi, ne zato što to želim ja ili neko drugi, već zato što državne institucije imaju svoje potrebe, tako da ne možemo neodgovarati na materijale i moramo omogućiti svim institucijama BiH da u potpunosti funkcioniraju, bez obzira na određene volje, želje ili ideje bilo koje političke partije“.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa