MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Podžić i Ollongern o vojnoj suradnji, euroatlantskim integracijama, misiji Althea…

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u Sarajevu sa nizozemskom koleginicom Kajsom Ollongern razgovarao o mogućnostima proširenja bilateralne vojne suradnje dviju zemalja, bh. putu ka europskim i euroatlantskim integracijama te važnosti EUFOR-ove misije Althea u BiH. 

Bilo je riječi i o aktualnoj sigurnosnoj situciji u Europi te utjecaju te situacije na Zapadni Balkan i BiH.  

Ministrica Ollongern, koja predvodi delegaciju Ministarstva obrane Kraljevine Nizozemske, istaknula je da je u Ministarstvo obrane BiH došla u sklopu dvodevnog posjeta Srebrenici, kako bi odala počast žrtvama genocida. 

Ona je naglasila da Nizozemska razmatra šire uključenje oružanih snaga te zemlje u sastav EUFOR-a u BiH te različite vidove potpore daljeg razvoja obrambenog sustava Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvalila na pomoći koju je MO BiH pružilo u realizaciji posjeta veterana nizozemskog mirovnog bataljuna Srebrenici.

Ministar Podžić se zahvalio na različitim projektima potpore koju je nizozemska vlada pružala Bosni i Hercegovini u prošlosti te izrazio nadu da će vojna suradnja dviju zemalja postati intenzivnija, kako kroz NATO-ov novi paket potpore razvoju sposobnosti OS BiH tako i na bilateralnom osnovu. Naglasio je da je aktivna nazočnost EU i NATO-a u regiji važna za očuvanje stabilnosti Bosne i Hercegovine.

Ministrica Ollongern se, nakon sastanka, uputila u Srebrenicu, gdje će posjetiti Memorijalni centar u Potočarima i razgovarati sa srebreničkim majkama. U ponedjeljak će nazočiti komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici te razogovarati sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice Christianom Schmidtom i zapovjednicima EUFOR-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH. 

Izvor: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa