Dodik, Džaferović i Komšić u četvrtak ponovo s Erdoganom, dva dan nakon njegovog susreta s Bidenom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u četvrtak i petak sudjelovat će na Samitu Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi (SEECEP), koji se održava u Antaliji, a tom prilikom susret će se i s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Samit počinje u četvrtak, a tu večer je zajednička večera koju organizira domaći predsjednik. U petak u 11 sati će Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić imati bilateralni sastanak s Erdoganom.

Susret članova Predsjedništva sa turskim liderom održat će se samo dva dan poslije njegova dugo očekivanog sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Taj dan otvara se i 14:30 Antalija diplomatski forum, a Šefik Džaferović učestvovat će u panelu “Kako možemo ojačati regionalnu solidarnost s obzirom na naučene lekcije?”.

Dodik, Komšić i Džaferović u petak će se susresti sa Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku.

U subotu, drugog dana foruma, članovi Predsjedništva BiH susret će se s Miroslavom Lajčákom, izaslanikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova.

Izvor:Klix,ba

Vezane vijesti: