Broj mrtvih u eksploziji u hotelu na Kubi porastao na 22, traga se za nestalim

Najmanje 22 osobe su poginule, a više od 60 je hospitalizovano nakon eksplozije u jednom od najekskluzivnijih kubanskih hotela sa pet zvjezdica.

Vjeruje se da se cisterna za gas koja je bila parkirana ispred hotela Saratoga u staroj Havani zapalila, što je izazvalo eksploziju koja je uništila nekoliko spratova zgrade u Havani.

Hotel se trebao otvoriti za goste za četiri dana, nakon duge pauze zbog pandemije koronavirusa. Nažalost, dio čuvenog hotela sada je u ruševinama, a spasioci tragaju za nestalima.

Kubansko predsjedništvo je saopćilo da su među mrtvima i trudnica i dijete.

Yazira de la Caridad, koja živi nedaleko od hotela, rekla je za CBS News kako je mislila da je zemljotres. Svjedoci su rekli da su nakon eksplozije vidjeli oblake crnog dima i prašine kako se dižu u nebo.

BBC piše da ova nesreća dolazi u trenutku kada se turizam na Kubi poćeo vraćati nakon dvije teške godine uzrokovane pandemijom.

Hotel Saratoga, historijska znamenitost glavnog grada, bio je zatvoren zbog renoviranja tokom većeg dijela ovog perioda.

Zgrada iz 19. vijeka u Havani je sinonim za poznate ličnosti koji dolaze u Havanu nakon što su zvijezde poput Madonne, Beyonce i Micka Jaggera boravile u njemu.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo