MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Broj poginulih u potresu u Albaniji porastao na 49 osoba

Na današnjem vanrednom sastanku albanski premijer Edi Rama saopćio je da je broj poginulih u potresu porastao na 49 osoba.
Većina stradalih je u Draču gdje je život izgubilo 25 ljudi. U Kruji, na čijem području je potresom teško razoreno selo Thumana su 23 osobe poginule, dok je jedna osoba izgubila život u Kurbinu.

Novi potres jačine 3,8 stepeni pogodio je Albaniju, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).Epicentar potresa, koji se dogodio sinoć u 21.37 sati, bio je 28 kilometara sjeverozapadno od Tirane na dubini od oko 10 kilometara.

Prema izvještajima albanskih medija, nekoliko minuta kasnije  registriran je još jedan potres jačine 3,3 stepeni, a epicentar mu je bio na dubini od 21 kilometara, na 15 kilometara sjeverozapadno od Tirane.

Podsjećamo u potresu koji je pogodio Albaniju 26. novembra poginulo je 49 osoba, a više od 2.000 je povrijeđeno.Nakon prvog razornog potresa uslijedilo je više stotina potresa uslijed smirivanja tla, uključujući najmanje tri jača od pet stepeni.

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa