MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Broj zaraženih koronavirusom porastao na više od 80.000, u Italiji umrlo sedam osoba

Broj oboljelih od koronavirusa na globalnom nivou je prešao 80.000, a 2.698 osoba je umrlo od bolesti izazvane ovim virusom. Kada je riječ o evropskim državama, najveća kriza je u Italiji gdje je potvrđeno da je i sedmi pacijent umro od koronavirusa.Kako piše CNN u Italiji je zabilježeno više od 220 zaraženih, a nekoliko gradova, posebno na sjeveru ove države, je pod blokadom, gdje su otkazani i svi javni događaji.

Također, Južna Koreja je potvrdila da je osam pacijenata umrlo od ovog virusa, a posljednja žrtva je 67-godišnji pacijent koji je preminuo u bolnici u gradu Daego gdje mu je i identifikovan virus 20. februara. U ovoj državi je zaraženo više od 890 osoba.

U Vijetnamu se svih 16 pacijenata zaraženih koronavirusom oporavilo uključujući i tromjesečnu bebu, potvrdilo je to Ministarstvo zdravstva. Jedan pacijent se još nalazi u bolnici na posmatranju, dok su svi ostali otpušteni.

Više od 1.200 testiranih osoba je bilo negativno na koronavirus otkako je kriza započela i nije zabilježen nijedan novi slučaj koronavirusa otkako je posljednji 16. pacijent identifikovan 13. februara. Također, kako bi suzbio širenje koronavirusa, Vijetnam je cjelokupnu društvenu zajednicu stavio pod izolaciju.

Lokalne vlasti su zatvorile područje Son Loi u provinciji Vinh Phuc udaljenoj 40 km od jugozapadnog glavnog grada Hanoj gdje je koronavirusom zaraženo 10.000 osoba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je objavila kako je još rano da se govori o pandemiji koronaviorusa, međutim, naglasili su da je potrebno da sve države budu u pripravnosti.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa