MARKETING

CIK BiH odbio kao neosnovan zahtjev SNSD-a za sankcionisanje Jelene Trivić

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije BiH odbijen je Prijedlog odluke Saveza nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik o sankcionisanju Jelene Trivić (PDP) zbog toga što je prema njihovim tvrdnjama održala predizbornu tribinu.

SNSD je 25. maja ove godine uputio prigovor CIK-u BiH ističući da je Jelena Trivić, poslanica u Narodnoj Skupštini Republike Srpske prema njihovom mišljenju u nedozvoljenom vremenu, održala tribinu u mjesnoj zajednici Miloševac, te da je time povrijedila odredbe o zabrani izborne kampanje od dana raspisivanja izbora do službenog početka kampanje.

Nadležna služba CIK-a istražila je slučaj i utvrdila da nije u pitanju plaćena izborna kampanja, da Jelena Trivić zvanično još uvijek nije kandidirana niti na jednu funkciju, da je u pitanju redovna politička aktivnost Trivić kao narodne poslanice, te sugerirala da se prigovor SNSD-a odbije.

Članovi CIK-a BiH jednoglasno su odbacili prijedlog kao neosnovan.

Na nastavku sjednice CIK će, nakon što je Predsjedništvo BiH usvojilo Nacrt budžeta institucija BiH za 2022. godinu, te nakon što mu je dodijeljen ukupan iznos potreban za održavanje izbora, razmatrati i postupke javnih nabavki za izvođenje ovogodišnjih Općih izbora.

IZVOR:KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo