MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Danas posebna sjednica NSRS nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Predsjednik Narodne skupštine entiteta Republika Srpska Nedeljko Čubrilović zakazao je za danas u Banjaluci konsultativni sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka u RS povodom održavanja posebne sjednice NSRS na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi sa Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Na konsultativnom sastanaku, koji će biti održan u Narodnoj skupštini RS u 12.00 sati, učestvovat će i predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović, na čiji zahtjev je zakazana posebna sjednica entitetske skupštine.

Čubrilović je na sastanak pozvao predsjednike SNSD-a Milorada Dodika, SDS-a Mirka Šarovića, PDP-a Branislava Borenovića, SP Petra Đokića, v.d. predsjednika DNS-a Nenada Nešića, te lidere NDP-a Dragana Čavića i Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića. 

On je pozvao lidere političkih stranaka koji su na sastanku kod predsjednika RS jednoglasno podržali zaključke kojima su se saglasili da predstavnici iz RS u institucijama Bosne i Hercegovine obustave rad u odlučivanju, po bilo kojem pitanju iz nadležnosti državnih organa, sve dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu neće biti stranih sudija.

Konsultativni sastanak prethodit će današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS na kojoj će biti razmatrana informacija u vezi sa djelovanjem Ustavnog suda BiH.

Posebna sjednica Narodne skupštine zakazana je za 15.00 sati.

Izvor-n1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa