MARKETING

DANAS U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO VRIJEME UZ VISOKE DNEVNE TEMPERATURE

  • Tokom dana temperature će se kretati od 28 do 34, na jugu do 36 °C…

SARAJEVO/BIHAĆ, 26. juna – Prije podne u Bosni i Hercegovi je bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 11 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 23; Srebrenica 24; Tuzla 25; Sarajevo 26; Bugojno, Gradačac, Livno, Neum, Zenica 27; Bihać, Bijeljina, Sanski Most, Trebinje 28; Banja Luka, Mostar 30; Grude 31;

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

Stanje na cestama

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Danas (26.06.2022.god.) zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Tunjice-Šargovac. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bos.Dubica-Bos.Gradiška-Banja Luka).

Zbog održavanja manifestacije „512 Dani Ajvatovice“ od 17:30 do 18:30 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu. Do večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Osoje, Gabela Polje, Doljani i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo