MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik: Ako ne bude dogovora, za 60 dana smo u NSRS, tada će biti kasno

Završen je sastanak političkih predstavnika Republike Srpske koji obavljanju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu, a sastanak je sazvao član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.

Završen je sastanak političkih predstavnika Republike Srpske koji obavljanju dužnosti u državnim institucijama Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu, a sastanak je sazvao član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik.

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se samo jedan mali broj ljudi nije odazvao pozivu na sastanak.

Istakao je da se razgovaralo o tome na koji način će se kretati u ovoj novonastaloj situaciji. Parlamenti i komisije, Savjet ministara, će funckionisati i raditi. Svi predstavnici će dolaziti na sjednice, ali odluka neće biti, istakao je srpski član predsjedništva.

“Mi danas finalizujemo prijedlog zakona koji treba da riješi ovu situaciju vezanu za Ustavni sud i tokom dana vjerujem da će biti zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane spreman za predavanje. U proceduri će se tražiti da se stavi na dnevni red i to pitanje razmotri, istakao je Dodik

Napomenuo je da rješenja koje srpska i hrvatska strana nude mogu biti prihvatljiva i za Bošnjake.

Kad je u pitanju međuentitetska linija razgraničenja, Dodik je istakao da će ponovo pozvati drugu stranu na razgovor i da neće odustati od toga da se provede Dejtonski mirovni sporazum. Pozvao je Bošnjake na saradnju i istakao da niko ne treba sumnjati u političke predstavnike RS i njihovo poštovanje odluka Narodne skupštine.

“Ukoliko se ne postigne neki dogovor, mi smo za 60 dana u Narodnoj skupštini, ali mislim da će tada biti kasno da nas zovu”, poručio je Dodik.

S druge strane, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sastanka naglasio da su službenici iz institucija tražili sastanak jer je nekima bilo nejasno kako da se ponašaju.

“Mi smo procijenili da je ovakav sastanak najbolji način. Poslije ovog razgovora s našim ljudima, koji su imali zanimljivih prijedloga, mislim da ćemo koordinacijom između predstavnika Srba i institucija BiH biti u boljoj poziciji”, kazao je.

Tegeltija je istakao da su učesnici sastanka iznijeli zanimljive prijedloge poput onog o formiranju koordinacionog tijela.

“To tijelo će koordinirati sve predstavnike iz RS u ministarstvima, agencijama itd. Oni su ukazali na to da takva koordinacija nedostaje”, dodao je i istakao da će se i on u Savjetu ministara BiH ponašati onako kako je zaključeno na sjednici NSRS.

Tegeltije je istakao da građani neće biti ugroženi.

“Što se tiče Savjeta ministara, odluke vezane za ekonomiju su donesene. Ako se pojavi u budućnosti neki prijedlog, razmatraće se pojedinačno. Mi ćemo nastaviti saradnju sa entitetskim premijerima i poslovnom zajednicom. Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke”, kazao je.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa