MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dodik ipak ide na izbore po pravilima  Schmidta

Činjenica da će SNSD po svemu sudeći pristati na pravila igre koja je uspostavio Schmidt, ne znači i da ga priznaju, ustvrdio je Milorad Dodik.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da “činjenica da PDP nije učestvovao u izradi Izbornog zakona Republike Srpske govori šta je njihovo opredjeljenje”, ali smatra da “sve partije treba da iskažu podršku pravu Republike Srpske da provede izbore”.

Tvrdnje bez dokaza

Dodik je iznio teoriju po kojoj se PDP nadao da će SNSD ostati izvan izbora, te kako su im stranci rekli da izađu na izbore po Schmidtovom zakonu i da će im kasnije uvesti njihove izabrane funkcionere u opštinske organe uprave i tako će se riješiti sadašnje republičke vlasti. Dodik za te tvrdnje nije ponudio nijedan dokaz.

– Ali nisu računali da smo to prepoznali – nastavio je Dodik.

Dodik je ustvrdio da su stranci slično uradili na sjeveru Kosova gdje je izašlo tri odsto birača, a oni su kasnije postavili svoje ljude. Podsjećamo, građani srpske nacionalnosti na sjeveru Kosova nisu izašli na izbore na nagovor Beograda, nakon čega su vlasti u Prištini priznali rezultate izbora na osnovu glasova birača koji su izašli i formirali vlasti u tim opštinama.

Dodik je dodao kako je čuo da predstavnici opozicije neće doći na sastanak da razgovaraju, jer su povrijeđeni pošto im nije uspjelo u namjeri budući da SNSD izlazi na izbore, kazao je Dodik i tako potvrdio da će njegova stranka, ipak izaći na izbore po pravilima koja je nedavno napisao upravo Christian Schmidt. No, Dodik je večeras ustvrdio da činjenica da će SNSD po svemu sudeći pristati na pravila igre koja je uspostavio Schmidt, ne znači i da ga priznaju.

– To nije priznanje Schmidta, u međuvremenu nastavićemo postupak donošenja Izbornog zakona i doći će se sljedeći izbori koje ćemo provesti po Izbornom zakonu Republike Srpske – zaključio je Dodik.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa