MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Đokoviću zabranjen ulazak u Australiju, slijedi deportacija

Granična policija Australije (ABF) detaljno je objasnila razlog zbog kojeg je srbijanskom teniseru i najboljem reketu svijeta Novaku Đokoviću ukinuta viza za ulazak u ovu državu.

Oni su objasnili da Đoković nije ponudio potrebne dokaze kojima bi ispunio kriterijume za ulazak u Australiju i da je s tim u vezi njegova viza ukinuta.

“ABF će nastaviti da se brine o tome da oni koji dođu na našu granicu poštuju naše zakone i uslove za ulazak. ABF može potvrditi da gospodin Đoković nije ponudio potrebne dokaze kojima bi ispunio kriterijume za ulazak u Australiju, te da je zato njegova viza ukinuta”, navodi se u saopštenju ABF i dodaje se:

“Oni koji nisu građani Australije i nemaju validnu vizu ili im je viza ukinuta, bit će izbačeni iz Australije. ABF može da potvrdi da je gospodin Đoković imao pristup svom telefonu.”

Đoković je imao mnogo problema s ovogodišnjim Australian Openom. Do prije nekoliko dana nije znao da li će imati pravo nastupa jer nije vakcinisan, a jučer je zvanično saopštio da je dobio medicinsko izuzeće.

Međutim, po dolasku na aerodrom u Melbourneu, tamošnje vlasti odbile su mu dati vizu za ulazak u državu. Australske vlasti poručile su da Đoković mora pokazati validan razlog za medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu.

Pojedini mediji iz ove zemlje tvrdili su da je srbijanski teniser ostao bez vize nakon što je njegov tim podnio zahtjev za pogrešnu vrstu vize.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa