Dva dana nakon protesta MZ Bosanska Bojna dobila preporuke od strane Općine

Na osnovu inicijative građana naselja Gradina u MZ Bosanka Bojna pokrenute su aktivnosti za rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnog puta “Razbojna-Sivića kamen” i ”Ahovo-Brkići”. Ovaj projekat je od velikog značaja za općinu Velika Kladuša, a posebno za mještane naselja Gradina, jer povezuje dva naseljena mjesta te će se realizacijom ovog projekta poboljšati infrastruktura u povratničkoj MZ Bosanska Bojna.

Preporuka se izdaje za potpunu dokumentacije MZ Bosanska Bojna koja je aplicirala na Javni poziv za program pomoći održivog povratka, a koji je objavljen na stranici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Istu preporuku potpisao je općinski načelnik Fikret Abdić te je ona dostavljena na adresu MZ Bosanska Bojna. Podsjetimo, u srijedu su mještani ove MZ pod vodstvom predsjednika MZ Fikreta Šabića bili okupljeni ispred zgrade Općine, upravo jer nisu na vrijeme dobili ovu preporuku, koja je nedostajala u dokumentaciji za sanaciju puta. Sve ovo bilo je razlog zbog čega je prekinuta i 10. redovna sjednica OV. Kako su rekli iz rukovodstva MZ Bosanska Bojna zahvaljuju se svima onima koji su im pomogli u rješavanju ovog problema, kako vijećnicima OV tako i Općinskom načelniku koji je na kraju i dao Preporuku da bi se ovaj Projekat mogao realizirati.
Nadamo se da ovakih nesuglasica u narednom periodu neće biti, pogotovo kada se radi o projektima važnim za sve lokalne zajednice na području Općine.



Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo