MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džaferović i Komšić obilježili Dan Zlatnih ljiljana i Dan pobjede nad fašizmom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić danas su položili cvijeće u Memorijalnom centru Kovači povodom obilježavanja Dana Zlatnih ljiljana.

Džaferović je građanima BiH čestitao Dan pobjede nad fašizmom koji se obilježava 9. maja, ističući da je prije 75 godina vojno poražena najmračnija ideologija koja je zadesila moderan ljudski rod.

“Želim da čestitam i Dan Evrope jer BiH želi da postane članica EU kojoj su temelji postavljeni pet godina nakon okončanja Drugog svjetskog rata”, rekao je Džaferović.

Poručio je da ćemo se poginulim pripadnicima Armije RBiH najbolje odužiti ako nastavimo ono za šta su se oni borili.

Komšić je naveo da je Bosna i Hercegovina, obilježavajući ovaj datum i sjećajući se svega što se dešavalo u Drugom svjetskom i u posljednjem ratu, davno odabrala svoju stranu i stala na stranu civilizacije i demokratskog svijeta.

“U oba ta rata BiH je pretrpila strašna stradanja i mislim da ne postoji porodica u ovoj zemlji koja nije izgubila nekog u tim ratovima”, kazao je Komšić.

Potcrtao je da svima njima trebamo biti veoma zahvalni jer su ovu zemlju i društvo odveli na pravu stranu istorije i jer smo zahvaljujući njima bili na strani pravih vrijednosti.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa