MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Elektroprivreda BiH dala saglasnost za povećanje plate rudarima

Rudari u Federaciji BiH bi od 1. marta trebali dobiti uvećane plate, jer je Elektroprivreda BiH udovoljila njihovim zahtjevima.Kako je potvrđeno, uprava JP Elektroprivreda BiH je na jučerašnjoj sjednici prihvatila informaciju u vezi s granskim kolektivnim ugovorom u oblasti rudarstva, koja sadrži prijedlog izmjene satnice sa 2,5 na 2,7 KM.

“Informacijom je predloženo i da se novi kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika iz oblasti rudarstva u FBiH, zaključi na period minimalno dvije godine, uz uslov da se uz podršku Vlade FBiH i reprezentativnih sindikata u narednih najviše šest mjeseci implementiraju planovi reorganizacije svih zavisnih društava rudnika uglja”, kažu iz Elektroprivrede.

Uz davanje saglasnosti članovima pregovaračkog tima u ime JP Elektroprivreda BiH da zastupaju stavove iz navedene informacije, uprava Elektroprivrede je usvojila i zaključak da se sredstva za eventualno povećanje satnice trebaju osigurati iz efekata reorganizacije rudnika, a nikako iz povećanja cijene uglja prema JP Elektroprivreda BiH.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa