MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Fantastična utakmica Jusufa Nurkića u pobjedi Portlanda

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je fantastičan meč u pobjedi svog Portlanda protiv San Antonija na domaćem terenu rezultatom 147:127, a na kraju je susret završio s double-double učinkom i ubačenih 25 poena.

Da će susret biti izuzetno efikasan moglo se naslutiti već u prvoj četvrtini kada je ubačeno 78 poena, a Portland je imao vodstvo od 40:38, da bi u drugoj dionici San Antonio postigao nešto više poena i na pauzu se otišlo izjednačenim rezultatom 74:74.

Odlučujuću razliku Portland je napravio u trećoj četvrtini koju su pobijedili rezultatom 45:27, nakon čega su meč samo mirno priveli kraju i došli do izuzetno važne pobjede, 22 u ovoj sezoni, kojom su najavili povratak u borbu za mjesta koja vode u play-off.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Lillard koji je ubacio 37 poena uz jedan skok i 12 asistencija, a dobar učinak ostvario je i Simons sa 26 ubačenih poena.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo nešto manje od 27 minuta, a za to vrijeme ubacio je odličnih 25 poena, imao 11 skokova i dodao sedam asistencija, što znači da su ga samo tri asistencije dijelile od triple-double učinka.

Naš igrač je imao 14 šuteva iz igre i 10 pogodaka, dva od četiri puta je bio precizan za tri poena, a imao je tri ukradene i tri izgubljene lopte.

U poraženoj ekipi istakao se Johnson, koji je ubacio 20 poena.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa