FHMZ / U BiH jutros pao snijeg: Sljedeće sedmice nas čeka drugačije vrijeme i temperature

Jutros je našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa lokalno slabom snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -8; Livno 0; Bihać, Bugojno, Sarajevo1; Sanski Most 2; Zenica 3; Grude, Mostar 4; Neum 6; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike, praćene padavinama i zahlađenjem, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito tokom jutra, poželjno je posvetiti više pažnje odijevanju. Opšta slika će se djelimično popraviti sa noćnim satima.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje prema kraju dana i tokom noći. U Hercegovini kiša veći dio dana. U Bosni lokalno slabe padavine prije podne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prije podne. Dnevna tempartaura oko 4 °C.

U ponedjeljak: Sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne, što u Hercegovini može usloviti slabe lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 8 do 14 °C.

U utorak: Sunčano. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 °C.

U srijedu: Sunčano. Poslije podne porast naoblake u Hercegovini, a u ostatku zemlje krajem dana i tokom noći. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 14 do 20 °C.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo