MARKETING

Građani se okupili na protestima u Sarajevu: Kome je dobro neka ostane kući

Grupa građana okupljena oko neformalne grupe ‘Restart’, a koji su ranije održavali proteste ispred Ureda visokog predstavnika u Sarajevu, te ispred ambasade SAD-a, danas su održali protest bh. institucija, na Trgu Bosne i Hercegovine. 

Građani su za danas najavili velike proteste, međutim kiša je u velikoj mjeri pokvarila te planove pa je došlo svega stotinjak građana. To je svakako viša brojka od onih sa prethodnih protesta koji su održani na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Zahtjevi građana su normalan život, deblokada institucija, deeskalacija krize.

Organizatori su sa današnjeg protesta koji će trajati do 17 sati poručili: “Onome kome je dobro neka ostane kući”. Građani zviždaljkama prave buku i uzvikuju “Bosna”, “Lopovi”, “Fašisti”, “Ostavke” i slično.

Mnogi su sa sobom ponijeli i zanimljive transparente na kojima piše: “Hoćemo i mi da se hranimo u Parlamentu”, “Svakog gosta 30 decenije dosta”, “Ovce u torove, građane u Parlament”, “Ukinuti dvije škole pod jednim krovom”.

Inače, na prethodnim protestima građani su se okupljali kod Američke ambasade BiH gdje su tražili od Joea Bidena da posjeti Sarajevo, a protestovali su i ispred zgrade Delegacije EU u BiH i OHR-a.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo