MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Grčka u tuzlanskom Mejdanu savladala košarkašku reprezentaciju BiH

Prepuni Mejdan je sinoć bio poprište meča 2. kola kvalifikacija za EP između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke. Na kraju su Grci bili uspješniji i slavili rezultatom 65:70.

Naša selekcija je nakon pobjede nad Latvijom u Rigi, s velikom željom za pobjedom ušla u večerašnji meč i igrala izuzetnim intenzitetom na otvaranju utakmice – nošena gromoglasnom podrškom sa tribina.

Bilo je u prvom dionici dosta grešaka na obje strane, ali je naša selekcija uglavnom bila u vodstvu. Sjajno je razigravao naš playmaker Adamović, puni energije su bili Halilović i Sulejmanović, pa smo u par navrata imali i +4.Ipak, u finišu prve dionice BiH pravi nekoliko grešaka, a Grci u posljednjim momentima, sa par sekundi na satu, stižu do prvog vodstva na utakmicie – 16:17.

Uspjeli smo na početku druge dionice vratiti prednost, ali su i Grci igrali sve bolje.Nekoliko puta je došlo do smjene u vodstvu, a onda u drugoj polovini Grci dodaju gas. Sa druge strane, naši košarkaši počinju igrati nešto sporije i ne koristiti činjenicu da su Grci rano ušli u bonus.

Ipak, u finišu prvog poluvremena je naša selekcija nekako uspjela postići poene (Milošević je pogodio pola sekunde prije kraja napada), pa se na odmor otišlo sa zaostatkom od šest poena – 34:40.Na otvaranju zadnje dionice su se Grci popriliično mučili u napadu, ali ni bh. košarkaše nije slušao šut, a tu je bilo i nekoliko čudnih dosuđenih faulova , pa BiH nije uspjela drastično smanjiti zaostatak.

A onda naša serija od 10:2 i Atić, Milošević i Pašalić dovode BiH na -5 tri munute do kraja meča.Vratili su se naši košarkaši u potpunosti tako u meč, a Milošević je sa linije za slobodna bacanja 1:37 do kraja postavio rezultat 61:65. Ipak Dimitrios Agravanis je trojkom presjekao momentum naše selekcije i pogodio za 61:68. Bilo je to 1:15 do kraja.Pogodio je međutim odmah nakon toga sjajnu trojku pod faulom Edin Atić i pogodio slobodno bacanje, tako da smo došli do samo -3, rezultat je bio 65:68.

U sami finiš utakice se ušlo gore pomenutim rezultatom, pošto Grci nisu uspjeli realizovati svoj napad nakon trojke Atića.Selekcija BiH je 10-ak sekundi prije kraja išla na prodor, Atić je promašio, činilo se da je pod faulom, ali sudije nisu ništa svirale – i to je bio kraj nadanja za naš tim.Grci su sa linije za slobodna bacanja postavili konačni rezultat, 65:70.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH je bio Milošević sa 17 poena, dok je Edin Atić dodao 13. Treba istaći i Halilovića koji je ubacio devet poena i uhvatio 12 skokova.

Kod Grka je najefikasniji bio Dimitrios Agravanis sa 17 poena, dok je 15 dodao Larentzakis. Margaritis je ubacio 14.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa