MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Historijska pobjeda Borisa Johnsona

Konzervativna stranka osvojila je najmanje 326 mandata u britanskom parlamentu, što je dovoljno da osiguraju većinu i da Boris Johnson ostane premijer Velike Britanije, javlja CNN.Johnson i njegova Konzervativna stranka će u narednih pet godina imati većinu u parlamentu. Do sada se malo zna šta Johnson planira učiniti na vlasti, osim što želi izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije.

U svom govoru nakon što je dobio većinu Johnson je izjavio kako je riječ o historijskoj pobjedi koja će mu omogućiti da poštuje volju britanskog naroda i da izvede Britaniju iz EU.

Nakon što je ostvario historijsku pobjedu na britanskim izborima Boris Johnson obećao je da će raditi dan i noć da opravda povjerenje birača, prenosi BBC.Obraćajući se javnosti, britanski premijer rekao je da će do kraja sljedećeg mjeseca izbaciti Ujedinjeno kraljevstvo iz Evropske unije.

Zahvalio se glasačima koji su podržali konzervativce, obećavši da će voditi narodnu vladu i ispuniti povjerenje koje mu je pripalo.

On je dodao kako je svjestan da ljudi žele promjene te kako ih nova vlast ne smije iznevjeriti.

Podsjećamo, Johnsonovi konzervativci osvojili su 363, laburisti 203, Škotska nacionalna stranka (SNP) 48, a liberalni demokrati 11 mandata.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa