MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Hrvatska nije uspjela izboriti Olimpijske igre. Sada je čeka pakao u Francuskoj

NA OLIMPIJSKOM turniru u Tokiju sljedećeg ljeta nastupit će 12 reprezentacija, a dosad je pet reprezentacija osiguralo nastup. Ranije su plasman izborili Japan kao domaćin, Danska kao aktualni prvak svijeta, Argentina kao pobjednik Panameričkih igara te Bahrein kao prvak Azije. Sad su im se pridružili europski prvaci Španjolci, a večeras će i prvak Afrike (Egipat ili Tunis).

Hrvatska je nastup na kvalifikacijskom turniru osigurala šestim mjestom na SP-u, a uz Červarove igrače to je još uspjela Norveška (2. na SP-u – domaćin skupine), Francuska (3. na SP-u – domaćin skupine), Njemačka (4. na SP-u – domaćin skupine), Švedska (5.) i Španjolska (7. na svijetu, ali su izborili Igre osvajanjem Eura). Prve dvije reprezentacije iz svake od tri kvalifikacijske skupine putovat će u glavni grad Japana na Igre.

Hrvatska će plasman na Igre tražiti na turniru u Francuskoj u društvu domaćina, drugoplasirane reprezentacije s prvenstva Afrike te protiv Portugala. Bit će to veliki izazov za Hrvatsku jer je Portugal reprezentacija koja je zablistala na ovom Europskom prvenstvu i pobijedila te izbacila upravo Francusku. 

Prije četiri godine Hrvatska je vizu za Igre u Riju izborila u Danskoj, gdje je zauzela drugo mjesto iza domaćina, a ispred Norveške i Bahreina. Prije osam godina je Hrvatska bila domaćin kvalifikacijskog turnira, tada su igrači Slavka Goluže vizu za Olimpijske igre u Londonu izvadili u Varaždinu pobijedivši reprezentacije Islanda, Japana i Čilea.

Kvalifikacijski turnir u Francuskoj igrat će se od 17. travnja

Index.hr

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa