MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Japanska filozofija skriva tajnu: Uživajte u sadašnjem trenutku

Svaki trenutak života je poseban i neponovljiv, stoga u njemu treba maksimalno uživati bez pretjeranog razmišljanja o prošlosti i brigama za budućnost.

Pet principa koji sažimaju japansku Ichigo Ichie filozofiju sretnijeg života:

1 Cijenite svaki trenutak

Trenutak u kojem ste sada će proći i više nikada se neće vratiti. Važno je naći nešto lijepo u svakom danu i biti zahvalan na tome. Ne čekajte neke posebne prilike, jer sam život je dovoljan razlog za slavlje.

2. Budite svjesni trenutka

Pretjerano razmišljanje o prošlosti i budućnosti može biti iscrpljujuće i često beskorisno. I dok vi razmišljate o stvarima koje su se dogodile ili o onima koje se možda nikada neće desiti, život vam prolazi, prolaze vam ti dragocjeni trenuci sadašnjosti u kojima biste trebali najviše uživati.

3. Napravite nešto novo

Upustite se u neko novo i uzbudljivo iskustvo, jer ne možete očekivati drugačije rezultate ako uvijek radite istu stvar, živite identično iz dana u dan. Priuštite sebi vrijeme za odmicanje od svakodnevice i brzo ćete shvatiti kako vam svijet oko vas ima još puno toga ponuditi, puno trenutaka vrijednih življenja. 

4. Ne zanemarujte čula 

Slušajte, gledajte, dodirujte, mirišite. Uživajte u svakom trenutku života maksimalno sa svim čulima. Osim što ćete uživati više, biti ćete bolji prema drugima jer će to ojačati empatiju u vama.

5. Pazite na ”slučajnosti”

Budite svjesni znakova, naizgled slučajnih, jer možda zapravo nisu slučajni, već vam svemir pokušava nešto poručiti ili usmjeriti život u pravom smjeru.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa