MARKETING

Kasumović bi danas trebao biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je jučer uhapšen u Sarajevu bi danas trebao biti predat Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjetimo, njegova advokatica Jasenka Rešidović jučer je rekla kako će Kasumović prenoćiti u prostorijama SIPA-e.

“Nakon 24 sata trebali bi biti predati Tužilaštvu, pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati”, rekla je Rašidović.

Također je pojasnila da se “ne radi o pritvoru već je ovo procedura koja je određena za većinu onih koji su ovog jutra uhapšeni u istom predmetu”.

Napomenimo kako su pripadnici SIPA-e jučer ujutru po nalogu Tužilaštva uhapsili više osoba te izvršili pretrese na 11 lokacija u ZDK.

Kasumović je također na meti napada te se dovodi u vezu sa sumnjivim poslovanjem Zenicatransa.

On se oglasio jučer putem Facebooka, nakon što su iz Tužilaštva ZDK poručili da on nije uhapšen – već u bjekstvu.

“Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima.

Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla”, poručio je gradonačelnik Zenice, između ostalog.

Građani Zenice su jučer izašli na ulice kako bi podržali gradonačelnika, a održana je i vanredna konferencija za novinare Zeničke inicijative.

Kenan Uzunović, šef ovog kluba je poručio da je ovako nešto bilo očekivano jer je u pitanju ” montirani proces od strane dijela pravosuđa instruiranih od najvišeg vrha SDA”.

Izvor:rSarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo