MARKETING

Košarkaški savez BiH: Teško se oteti dojmu da je Borac izrežirao situaciju

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je reagovao povodom saopštenje KK Borac Banja Luka u kojem je KS BiH označen kao isključivi krivac zbog toga što na završnici Prvenstva BiH za juniore nisu dodijeljeni medalje i pehari.

“Kao što je ranije bilo i najavljeno organizatoru turnira u dvorani Borik, medalje i pehari uredno su dostavljeni u petak, u 10:00 ujutro. Dakle, dva dana prije nego što su trebali biti dodijeljeni. Postoji i dokumentacija koja to potvrđuje, kao i dokaz da je sve uručeno na adresu Milanu Džajiću, predsjedniku KK Akademija BMP Borac.

Zbog čega gospodin Džajić i odgovorni u KK Borac nisu medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KS BiH koje je bilo zaduženo da iste uruči ekipama na kraju završnog turnira za juniore, za nas je misterija.

U svim ostalim mjestima u kojima su proteklog vikenda organizovani turniri za mlađe kategorije – Tuzli, Jablanici i Brčkom – sve je prošlo u najboljem mogućem redu i delegat KS BiH je na kraju takmičenja uručio medalje i pehare. Prethodno su organizatorima turnira također dostavljeni, s tim da su u Tuzli, Brčkom i Jablanici, za razliku od KK Borac, medalje i pehare stavili na raspolaganje službenom licu KS BiH kako bi uopšte mogli biti dodijeljeni najboljim ekipama.

Teško se oteti dojmu da se ovdje radi o izrežiranoj situaciji, koja za cilj ima bacanje ljage na rad KS BiH jer upravo u takvom maniru je napisano saopštenje KK Borac. Ironija je da upravo pomenuti klub snosi odgovornost za nedodjeljivanje medalja i pehara jer je iste na vrijeme dobio, a nije postupio kako je trebalo, pritom još druge optužio i iskoristio priliku za obračun sa KS BiH”, poručili su iz KS BiH.

Inače, iz Saveza su objavili otpremnicu i prijemni list koji potvrđuje da su medalje i pehari uredno dostavljeni KK Akademija BMP Borac, odnosno Milanu Džajiću.

IZVOR:KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo