MARKETING

Liverpool gubi strpljenje sa Salahom, odredili su cijenu za koju bi ga prodali

Prema pisanju engleskih medija Liverpool je spreman prodati Mohameda Salaha ovoga ljeta u slučaju dobre ponude, a Redsi su već odredili i cijenu za svog najboljeg igrača.

Uprkos tome što je već izgubio Sadija Manea koji je prešao u Bayern, engleski klub je otvoren i za transfer egipatskog nogometaša, kojem na kraju naredne sezone ističe ugovor.

Prema Mirroru, Salah za potpis novog ugovora traži da mu se plata od 233.000 eura sedmično (200.000 funti) poveća na nevjerovatnih 583.000 eura (500.000 funti), čime bi se njegova godišnja zarada povećala sa 11 na 28 miliona eura, te još uvijek nije dogovorio nastavak saradnje sa Redsima.

Čini se da Liverpool polako gubi strpljenje sa Salahom i u slučaju dobre ponude spreman ga je prodati. Otočki mediji pišu da Real pažljivo posmatra razvoj situacije i da će pokušati iskoristiti priliku ukoliko se ukaže, a Redsi za transfer Egipćanina traže 70 miliona eura.

Salah je u Liverpool došao 2017. godine iz Rome, te je postigao 127 golova u 206 nastupa. Prethodno je nastupao i za Fiorentinu, Chelsea, Basel i Al Mokawloon.

Prošle sezone Salah je postigao 31 gol i upisao 16 asistencija u 51 nastupu u svim takmičenjima za Redse.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo