MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Minibusi će voziti publiku do Bijele tabije na koncert Gorana Bregovića

Za koncert “Tri pisma iz Sarajeva” Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu vlada veliki interes, a kako bi sve proteklo u najboljem redu, organizatori su napravili plan režima saobraćaja na dan koncerta, 24. augusta.

Tako će 24. augusta od 17 sati na prilazima Bijeloj tabiji biti uveden vanredni režim saobraćaja kako ne bi došlo do gužvi i zastoja.

“Održali smo sastanak s predstavnicima saobraćajne policije, Centrotransa, Gradske uprave i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Prilazi Bijeloj tabiji su veoma nezgodni i zbog toga smo odlučili da na dan održavanja koncerta Centrotrans bude ekskluzivni prijevoznik publike od Bentbaše do Bijele tabije”, rekao je organizator koncerta Faruk Drina.

Cijena prijevoza minibusom u oba smjera (Baščaršija – Bijela tabija – Baščaršija) je 5 KM, a ovu pogodnost moći će koristiti samo oni koji posjeduju ulaznice za koncert.

“Uvodimo poseban režim saobraćaja. Polazna stanica na Bentbaši će biti vidljivo istaknuta i saobraćaj će se odvijati u jednom smjeru preko ulica Nevesinjska i Vratnik mejdan do Višegradske kapije. Isto će biti i nakon kraja koncerta u 23 sata. Važno je naglasiti da će službenici Policijske uprave Stari Grad ukloniti sva vozila koja budu nepropisno parkirana na toj relaciji, a vozače kazniti”, rekao je.

Cijena prijevoza u oba smjera (Baščaršija – Bijela tabija – Baščaršija) je 5 KM, a karte će se pored prodajne mreže Centrotrans-Eurolines, moći nabaviti i na prodajnim mjestima, biletarnici BKC-a i na platou Centra Skenderija”, rekao je Drina.

Bregović je s koncertnim programom “Tri pisma iz Sarajeva” nastupao u prestižnim dvoranama širom svijeta i svaki koncert ocijenjen je najboljim kritikama. Koncert u rodnom gradu bit će svojevrsna kruna muzičkog projekta koji je dobio naziv po glavnom gradu BiH.

Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije s horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gosti u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa