MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Mlada šahistkinja Merjem Džafić odlazi na Svjetsko prvenstvo

Ministar Demokratske fronte u Vladi Tuzlanskog kantona Damir Gazdić obezbijedio sredstva za odlazak na Svjetsko prvenstvo mladoj šahistkinji Merjem Džafić.

On je posjetio danas, 17. augusta u Gračanici mladu šahistkinju Merjem Džafić, članicu Šahovskog kluba Gračanica koja je osvojivši prvo mjesto na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine izborila pravo učešća na Svjetskom šahovskom prvenstvu koje će se održati u mjesecu oktobru u Sharm el Sheikh-u u Egiptu.

Čestitavši na plasmanu, Ministar Gazdić je kazao kako su sportisti najbolji ambasadori naše zemlje i Kantona, te obećao da će Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Vlada Tuzlanskog kantona i dalje, nesebično u okviru svojih mogućnosti nastaviti pružati institucionalnu podršku sportistima.

Također Ministar Gazdić je poručio da se trud i rad uvijek isplate i nikada ne prolaze nezapaženo, te da oni koji vrijedno rade i treniraju kao Merjem i time daju dobar primjer društvu i zajednici uvijek mogu računati na finansijsku podršku resornog ministarstva.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona će u okviru svojih nadležnosti osigurati sredstva za odlazak takmičarke sa područja Tuzlanskog kantona na Svjetsko prvenstvo.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa