MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Mladi aktivisti iz Velike Kladuše: Kroz projekat do boljih prava sportista u Velikoj Kladuši

Sportfort je tim bivših sportista koji se bore za prava mladih sportista u Velikoj Kladuši, čiji su članovi Hanna Miljković, Aid Omeragić i Ella Omeragić. Projekat ovog tima, koji ima za cilj poboljšanje prava mladih sportista u Velikoj Kladuši je podržan od strane Omladinske fondacije Schüler Helfen Leben  (SHL).
Sastojati će se od raznih aktivnosti koji će uključivati mlade. U cilju upoznavanja samom projekta i njegovog sprovođenja, od strane SHL-a je organiziran seminar “Move on”, a učešće na istom je uzeo i član Sportfort tima Aid Omeragić.
“Move on mi je bio prvi seminar i pomogao mi je baš oko samog planiranja i organizacije projekta. Vjerujem da će ovaj projekat pomoći u poboljšanju samog statusa mladih sportista u Velikoj Kladuši”, rekao je Omeragić.

Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben (Učenici pomažu život) usmjerena je na stvaranje uvjeta za napredak mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažirani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama. Kroz sadržaje svojih programa nastoje pomoći mladima da zauzmu svoje pravo mjesto i odgovornost u društvu kao aktivni, kreativni i svjesni građani, te sudjeluju u izgradnji otvorenog društva gdje postoje jednake prilike za sve.  

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa