MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Naređeno da cijene životnih namirnica u FBiH moraju biti vraćene na nivo od 5. marta 2020.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vraćanju cijena koje su važile 5. marta 2020. godine.Među namirnicama čije cijene moraju biti kao one od prije 11 dana su mlijeko, brašno, šećer, ulje, žitarice, jaja, sol, riža, tjestenina, margarin, mesne i riblje konzerve, svježe meso, riba, hrana za dojenčad i pelene, higijenski ulošci, voda za piće, dijetski proizvodi, deterdženti, sapuni, pasta za zube, zaštitna odjeća i obuća, hirurške maske i posteljno rublje i druge slične potrepštine.

Peti mart se uzima kao ključni datum s obzirom na to da je tog dana potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

Vlada je odlukom reagovala na sve češće pritužbe građana te dokazana bezrazložna povećanja cijena životnih namirnica nakon pojave zaraze u našoj zemlji.

Kaznene mjere za one čije cijene ne budu manje ili iste kao 5. marta iznosit će od 1.000 do 10.000 KM. Federalna uprava za inspekcije poslove, kantonalne i gradske nadležne inspekcije bit će nadležne za provođenje ove odluke.

Građani mogu prijaviti razlike u cijenama na broj 033/226-644.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa