MARKETING

Novi menadžer Manchester Uniteda promijenio sve terene u trening centru

Nogometaši Manchester Uniteda danas počinju s pripremama za novu sezonu, a menadžer kluba Erik ten Hag već je stigao u ovaj grad i u klupskom trening centru dao prva i konkretna uputstva.

Engleski mediji pišu da je Ten Hag, između ostalog, dao konkretna uputstva u vezi s travnatom površinom u klupskom trening centru, a on je od osoblja tražio da se trava na svim terenima za trening skrati na tačno 15 milimetara.

Dalje se navodi kako ovaj stručnjak vjeruje da će takva trava pomoći igračima da poboljšaju vještinu dodavanja, kao i da ubrzaju igru. Ranije je najavio da će se mnogo fokusirati na vježbe s loptom, kao i na fizičku spremu igrača.

Iako navijači Crvenih đavola podržavaju Ten Haga i prve ideje koje je donio u klub, oni su s druge strane izuzetno nezadovoljni jer rukovodstvo još uvijek nije završilo nijedno pojačanje, a jasno je da im treba minimalno četiri ili pet provjerenih pojačanja kako bi se vratili u borbu za mjesto u Ligi prvaka.

O šampionskim ambicijama, realno, teško je govoriti, posebno znajući da će naredne sezone Manchester City i Liverpool biti još snažniji, a sigurno je da će svoju igru i kvalitet nastupa dodatno popraviti i Chelsea, Tottenham pa i Arsenal.

Mediji u Engleskoj su pisali da bi zbog takvog odnosa čelnika prema klubu iz Manchester Uniteda mogao otići Cristiano Ronaldo, no sigurno je da bi se situacija znatno promijenila ukoliko bi Crveni đavoli uspjeli završiti transfer Frenkiea de Jonga iz Barcelone i to posebno u trenucima kada je “razlika” u traženoj cijeni samo desetak miliona.

Njegov dolazak bi, s druge strane, pokazao jednu potpunu drugug stranu Manchester Uniteda.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo