MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održani trodnevni treninzi i radionice Škole novinarstva

Proteklih dana u sklopu projekta „Pozitivna Krajina-Škola novinarstva“, u Velikoj Kladuši održani su treninzi i radionice u kojima su učestvovala 22 polaznika iz Bužima,Cazina i Velike Kladuše. Treninge su organizirali Trend radio i Media centar Sarajevo, a predavači i treneri bili su dugogodišnji novinari i medijski radnici Marija Arnautović, Zoran Ćatić i Slađan Vujić. Na trodnevnoj edukaciji polaznici su imali priliku upoznati se sa osnovama novinarstva sa akcentom na radijsko izvještavanje.


„Cilj ovog projekta je da mlade iz ova tri grada naučimo osnovnim novinarskim formama, da se družimo sa njima i da vidimo koliko su samosvjesni. Ono što je sigurno jeste da smo uživali radeći sa ovim ljudima, jer su pokazali izuzetno puno znanja za nekog ko se do sada nije susretao sa novinarstvom“, istakla ja dugogodišnja novinarka Radija Slobodna Evropa Marija Arnautović.


Tokom treninga i radionica svi polaznici su pokazali izuzetnu zainteresiranost i želju za učenjem, što je rezultiralo sa šest novinarskih paketa koji su polaznici napravili kao dio praktičnog dijela edukacije.
Svoje zadovoljstvo iskazao je i novinar i medijski radnik Zoran Ćatić, koji je istakao da on nije došao da bi nekog nešto naučio, već da bi nekom nešto pokazao i eventualno inspirirao u ovom poslu. „Oduševljen sam, s obzirom da ja jako mnogo radim s mladim ljudima čak i prosvjetnim radnicima medijskim profesionalcima . Ovo je i jedna od rijetko kompaktnih ekipa a koja se složila iz čak 3 grada koji se ne znaju međusobno a koji su bili tako aktivni i inovativni“, rekao je Ćatić.


Tokom trodnevnih treninga stvorila se izuzetno dobra konekcija između polaznika i trenera, a sam projekat „Pozitivna Krajina-Škola novinarstva“ nastavlja se obukom polaznika na Trend radiju. Tu će se svi polaznici Škole upoznati sa radom u redakciji i studiju, kao i radom na terenu, koji će rezultirati sa pojedinačnim novinarskim paketima svakog polaznika. Svaki mladom novinaru biće omogućeno da kreira priču koja će biti objavljena na Trend radiju i web stranici kao i ostalim medijima sa područja USK. Projekat „Pozitivna Krajina-Škola novinarstva“ traje do kraja godine, a svim učesnicima na kraju će biti dodijeljeni certifikati.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa