MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Paraplegičari iz Velike Kladuše osvojili 8 medalja u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji, R. Srbija, od 24. – 27. augusta su održane Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara, koje su imale karakter međunarodnih, jer su pored takmičara iz Srbije koja je imala 15 ekipa, učešće na igrama uzele po jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne gore, što je ukupno 19 ekipa sa preko 170 takmičara. Na igrama je bilo zastupljeno pet takmičarskih disciplina:Atletika, Stoni tenis, Pikado i Šah.

Poziv od organizatora ovih igara, Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, je dobio Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, koji je dao povjerenje UDRUŽENJU PARAPLEGIČARA VELIKA KLADUŠA, da formira ekipu i organizira odlazak na takmičenje u Vrnjačku Banju. Ovo je za velikokladuško Udruženje bila velika čast i zadovoljstvo jer su dobili povjerenje da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na ovim igrama.

Ekipa iz Velike Kladuše je brojala pet takmičara:
Alaga Hozanović, Elvis Hodzic, Ramiz Pandzic, Fikret Mujkić i Muharem Pilipovic, koji su nastupili u dvije takmičarske discipline, atletici i pikadu i ostvarili su veoma dobre rezultate, osvojivši ukupno 8 medalja: 3 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane:
-Fikret Mujkić – kategorija F 52, je osvojio tri zlatne medalje za prva mjesto u 3 atletske discipline: bacanje diska, kugle i „bombe“
-Elvis Hodzic- kategorija F 54, je osvojio 2 brončane medalje, za treća mjesta u 2 atletske discipline: bacanje kugle i koplja.
-Alaga Hozanović- kategorija F 53, je osvojio srebrnu medalju, za drugo mjesto atletskoj disciplini: bacanje diska.
-Ramiz Pandzic- kategorija F 55, je osvojio brončanu medalju, za treće mjesto u atletskoj disciplini: bacanje koplja
-Muharem Pilipovic- kategorija F 56, je osvojio brončanu medalju, za treće mjesto u atletskoj disciplini: bacanje diska.

Uz čestitke domaćinima Spiks Srbije za veoma dobru organizaciju ovog značajnog takmičenja, iz Udruženja su se zahvalili na srdačnom prijemu i gostoljubivosti tokom cijelog boravka u Hotel Fontana Vrnjacka Banja.
Financijsku podršku za odlazak na ovo značajno takmičenje dao je Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH i Općina Velika Kladuša.
“Koristimo priliku da se zahvalimo na podršci i nadamo se da smo opravdali povjerenje i na pravi način predstavili Bosnu i Hercegovinu, Savez paraplegičara Federacije BiH i Općinu Velika Kladuša”, naveli su iz UDRUŽENJA PARAPLEGIČARA VELIKA KLADUŠA.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa