MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Peter Handke proglašen nepoželjnom osobom u Sarajevu

Kontroverzni austrijski književnik i negator genocida u Srebrenici Peter Handke proglašen je nepoželjnom osobom u Kantonu Sarajevo.Ovu odluku, koju su inicirali zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), donijela je jednoglasno Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvajajući deklaraciju u kojoj se osuđuje dodjeljivanje Nobelove nagrade negatoru genocida u Srebrenici.

U deklaraciji je navedeno da je završna faza genocida upravo negiranje genocida, a da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost u svojim javnim istupima za vrijeme agresije na BiH javno podržavao velikosrpski režim na čelu s ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

Kantonalni zastupnici deklaracijom su poručili da Handke ni danas ne mijenja svoje stavove, već ide korak dalje pa najavljuje svoj dolazak u našu zemlju i posjetu majkama iz Kravice i okoline Srebrenice.

Dodjelu Nobelove nagrade ovakvom čovjeku ocijenili su novom uvredom za žrtve poručujući da bi njegova posjeta Bosni i Hercegovini i Sarajevu kao glavnom gradu naše domovine izazvala dodatno poniženje žrtava velikosrpske agresije.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa