MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Pohvale iz WHO-a: Bosna i Hercegovina je provela mjere na vrijeme

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ocjenuje da zemlje Zapadnog Balkana ispunjavaju sve propisane mjere, te da postižu dobre rezultate u borbi protiv korona virusa. Posebno se dobro protiv pandemije nosi Bosna i Hercegovina, rečeno je u Regionalnom uredu WHO za Evropu na današnjoj pres-konferenciji koja je održana u Kopenhagenu.Vršiteljica dužnosti direktora za hitne operacije WHO za Evropu dr. Dorit Nitzman kaže kako je Bosna i Hercegovina provela sve neophodne mjere na vrijeme. Sličnu sliku Nitzman i regionalni direktor WHO za Evropu dr. Hans Kluge daju i za ostatak regiona Zapadnog Balkana.

“Da, mi veoma usko radimo sa Zapadnim Balkanom i vlastima tamo. Imamo hub koji je smješten u Beogradu i sa timovima u svim zemljama uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Situaciju pratimo na dnevnoj bazi, dobijamo izvještaje o slučajevima i potrebama. Također pratimo i provođenje mjera. Naprimjer, mjere u Bosni i Hercegovini jer ih pratimo veoma blisko, su provođene korak po korak i ustvari Bosna i Hercegovina je bila jedna od zemalja koja ih je provela na vrijeme. Kao što smo čuli, virus ne zna granice i dolazi do nas iz različitih pravaca”, kaže dr. Nitzman.

Direktor WHO za Evropu Hans Kluge također pozdravlja ono što su poduzele zemlje regiona u borbi protiv korona virusa i najavljuje uskoro održavanje sastanka putem videokonferencije sa svim ministrima zdravstva s područja Evrope iz 53 zemlje članice WHO.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa