MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Poznati ruski medij predviđa: U 2023. može eksplodirati na Kosovu i u Bosni

Poznati ruski medij RIA Novosti objavio je svoja predviđanja za dešavanja u 2023. govini navodeći da će ona biti logičan nastavak 2022. S tim u vezi, istakli su “da bi moglo doći do ekplozije kako na Kosovu tako i u Bosni”.

Ovaj medij piše da bi se prognoze za 2023. godinu mogle kretati od “nemojte biti iznenađeni bilo čim” do “sve će se promijeniti”, naglašavajući da “nema smisla čekati kraj svijeta ili se nadati čudu.

U kontekstu toga da bi u ovoj godini moglo “eksplodirati na Kosovu i u Bosni”, navode da je Evropa postala najtoplije mjesto na svijetu.

Ipak, naglasili su da će ove godine ostati u fokusu situacija, tačnije, rat u Ukrajini, što je zapravo i vezano za njihov (ruski op.a.) tok.

“Iako je Evropa, koja je iznenada postala najtoplije mjesto na svijetu jer je odlučila da se proširi na istok na račun ruske zemlje i smatra da je ono što se dešava u Ukrajini njeno, a ne ruska afera, i bit će u uzbuđenom stanju tokom cijele 2023. godine”, pišu RIA Novosti.

Dalje ruski medij potencirajući na uspon rusko-iranskih odnosa piše da su im (Evropi) nedavni nemiri u Iranu dali im dodatnu nadu da će destabilizovati situaciju u Islamskoj Republici.

“Ali ne treba računati na ozbiljna previranja u toj drevnoj državi. Sa svim svojim unutrašnjim problemima, Iran je na čelu zemalja koje rade na promjeni svjetskog poretka koji je koristan za Zapad, a uloga Teherana će se samo povećati. Rusija održava bliske odnose sa susjedima Irana – kako s Arapima tako i sa Turcima”, navodi se u tekstu.

Dalje ističu da interakcija s arapskim zemljama (prije svega Saudijska Arabija i Emirati) jačaju, i da Turska i uopće stiče karakter strateški važnog.

“Putin uspijeva pronaći balans interesa sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, tako da će predstojeći predsjednički izbori u Turskoj u junu biti izuzetno važni. Erdogan će gotovo sigurno biti reizabran, što je korisno za Rusiju i nepovoljno za Zapad”, piše prokremaljski medij.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo