MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Prosvjetni radnici FBiH skupili više od 235.000 KM za pomoć Turskoj i Siriji

U akciji “Prosvjetni radnici solidarno u akciji prikupljanja pomoći narodima Turske i Sirije stradalim u zemljotresu” prikupljeno je 236.371,63 KM.

Akcija je pokrenuta odlukom Upravnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine (SSOOIO FBIH).

Otvoren je transakcijski račun za posebne namjene putem kojeg su realizovane sve uplate tokom akcije prikupljanja i uplate finansijske pomoći u svim sindikalnim podružnicama ovog Sindikata.

Akcija je počela 13. februara i trebalo je da traje do 28. februara, ali je zbog velikog interesovanja i naknadnih uplata produžena do 14. marta.

Cjelokupan prikupljeni iznos je danas uplaćen na transakcijski račun Sindikata obrazovanja Turske – Egitim Bir Sen, koji će pomoć proslijediti stradalim u zemljotresu.

“Naš Sindikat je i ovog puta pokazao svoju jedinstvenost, solidarnost i humanost, te koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim članovima SSOOIO FBIH, radnicima u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Federacije BiH, direktorima osnovnih škola i javnih ustanova, vijećima roditelja, vijećima učenika, i svim pojedincima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove akcije”, navode iz SSOOIO FBIH.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa