MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sjednica vijeća održana u hodniku, novi zamjenik predsjedavajuće Dinko Ljubijankić

Nakon što je vijećnike danas dočekala zaključana vrata vijećnice, predsjedavajuća Bisenija Mušedinović je obavijestila prisutne vijećnike (15) da će se sjednica održati u hodniku ispred vijećnice. Odmah poslije izglasavanja dnevnog reda vijećnici su razmatrali predviđene tačke dnevnog reda, a među njima i razrješenje Emine Ćehić (Laburistička stranka) sa mjesta zamjenice predsjedavajuće. Na mjesto zamjenika predsjedavajuće izabran je Dinko Ljubijankić (DNZ – Krajiška stranka). Nakon ovoga vijećnici su razriješili sve dosadašnje Komisije OV i imenovali nove, kao stalna tijela vijeća.
Na današnjoj sjednici usvojen je i zaključak vijećnika Rifata Dolića (DNZ – Krajiška stranka) o upućivanju zahtjeva Općinskom načelniku da u roku od 24 sata dostavi Prijedlog budžeta za ovu godinu, kako bi se u zakonskom roku (do kraja marta) usvojio budžet. Kao posljednja tačka današnje sjednice usvojena je Naredba o proglašenju ništavnih akata objavljenih u Službenom glasniku općine broj 1/23. Kada je u pitanju ova tačka vijećnik Zlatko Pajazetović je iznio i slučaj kada je tadašnja zamjenica predsjedavajuće potpisala zaključak koji vijeće nije usvojilo.

Ono što bi trebalo slijediti do kraja mjeseca jeste održavanje još jedne sjednice na kojoj bi se trebalo raspravljati o Prijedlogu budžeta za 2023. godinu, ukoliko bude dostavljen OV od strane predlagača. Ni današnjoj sjednici nisu prisustvovali sekretar vijeća, kao ni zapisničar iz službe.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa