MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Snažna grmljavina i grad zahvatili dijelove Australije

Snažna grmljavina i grad zahvatili su dijelove istočne obale Australije u ponedjeljak, nakon što je “apokaliptični” vrtlog prašine prekrio područja koja su bila pogođena sušom. 

U Australiji je od oktobra neviđena sezona požara koji su pogoršali klimatske promjene.
Veliki dijelovi su izgorili, stotine miliona životinja uginulo, više od 2.000 domova uništeno, a najmanje 29 osoba je poginulo.

Snažne oluje i grad zahvatili su glavni grad Canberru u ponedjeljak, a na snimcima se vidi kako oluja ‘kida’ grane s drveća, javlja AFP.
Nadležne službe za hitne slučajeve upozorile su građane da preparkiraju automobile dalje od drveća i dalekovoda.

Biro za meteorologiju apelirao je da se stanovništvo na jugoistoku Novog Južnog Walesa, uključujući Sydney, pripreme za oluju.

– Jaka grmljavina i oluje vjerovatno će proizvesti štetne, lokalno razorne vjetrove, možda i veliki udar grada i obilne kiše koje mogu dovesti do poplava u području upozorenja u narednih nekoliko sati – upozorili su iz Biroa.

Dvoje turista koji su posjetili popularno odredište Plave planine je hospitalizirano, 16-godišnjeg dječaka je pogodila munja, a 24-godišnji muškarac zadobio je ozljede dok se oslanjao na metalnu ogradu. Obojica su u stabilnom stanju.

federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa