MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Barcelona dočekuje Real Madrid, Pjanić igra svoj prvi El Clasico

Danas se na stadionu Camp Nou odigrati 245. El Clasico u kojem će snage odmjeriti Barcelona i Real Madrid.

Obje ekipe se ne mogu pohvaliti odličnom formom. Barcelona je u prvenstvu u posljednja dva kola osvojila samo jedan bod.

Katalonci su kod kuće remizirali sa Sevillom (1:1), a potom su poraženi u gostima kod Getafea (1:0). No, taj neugodan niz su prekinuli u utorak u Ligi prvaka kada su slavili sa visokih 5:1 protiv Ferencvaroša.

Real, s druge strane, je u posljednjem kolu La Lige izgubio kod kuće od Cadiza (0:1), no za razliku od Barce nije se uspio “izvaditi” u Ligi prvaka.

Trener Kraljeva Zinedine Zidane je vjerovatno potcijenio desetkovani Šahtar, te je eksperimentisao sa sastavom i to mu se obilo o glavu – Ukrajinci su slavili u Madridu rezultatom 3:2, a poraz je mogao biti i mnogo ubjedljiviji.

Što se tiče današnjeg ogleda Barceloni će najviše nedostajati golman Marc-Andre ter Stegen, a u sastavu neće biti ni Samuela Umtitija.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bi svoj prvi El Clasico u karijeri trebao početi s klupe za rezervne igrače.

Real ima mnogo više problema sa povrijeđenim igračima, a na listi onih na koje Zidane ne može računati nalaz se Eden Hazard, Martin Odegaard, Mariano Diaz, ali i oba desna beka Dani Carvajal i Alvaro Odriozola, te će kraj desne aut linije ordinirati Nacho.

Barcelona već pune dvije godine ne zna za pobjedu kod kuće protiv Reala, a ekipa koja danas pobijedi doći će u prednost u međusobnim omjerima.

U dosadašnja 244 takmičarska meča (Barca i Real su još 33 puta igrali mečeve prijateljskog karaktera) obje ekipe su zabilježile po 96 pobjeda, dok su 52 susreta završila bez pobjednika.

Kada su u pitanju samo prvenstveni mečevi, Real tu vodi u pobjedama 73-72 uz 35 neriješenih ishoda.

Očekivani sastavi:

Barcelona: Neto, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Griezmann, Coutinho, Fati, Messi.

Real Madrid: Courtois, Nacho, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Asensio, Vinicius, Benzema.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa