MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bartomeu o Barceloni, spominjao i objasnio Pjanićev transfer

Bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu godinu od napuštanja kluba otvorio je dušu i odgovorio na pitanja novinara o brojnim problemima u kojima se ovaj klub trenutno nalazi.

Bartomeu je u razgovoru za Mundo Deportivo rekao da situacija u klubu uopšte nije toliko loša kao što se predstavlja u javnosti i da je glavni razlog trenutne krize pandemija koronavirusa, koja je znatno utjecala na smanjenje prihoda kluba.

“Virus nas je pogodio u martu 2020. godine i od tog trenutka su prihodi u klubu naglo krenuli nizbrdo. Klub je počeo gubiti mnogo novca i prihodi su se umanjivali te nije bilo sredstava za isplatu. Želim reći jednu stvar navijačima, a to je da situacija nije toliko loša kao što trenutna uprava preuveličava da jeste. Ovakva finansijska situacija je takva zbog pandemije koronavirusa”, rekao je Bartomeu.

Nakon toga je odgovorio na pitanje o razmjeni igrača Cillessen – Neto i Arthur – Pjanić rekavši da je prvobitno to urađeno sa sportskog, a tek onda s ekonomskog aspekta.

“Razmjene igrača Cillessen – Neto i Arthur – Pjanić su prvobitno sportske, a ne finansijske prirode. U slučaju Cillessena, zamolio nas je da napusti klub kako bi mogao imati veću minutažu i igrati, a kada je pronašao tim dogovorili smo da umjesto njega dođe Neto. Činjenica je da je postojala i ekonomska komponenta, ali ne na prvom mjestu. U slučaju Arthura i Pjanića, Brazilac je želio povećati platu, iako nije uvijek igrao u prvoj postavi, a mi mu to nismo mogli garantovati. Bili smo u pandemiji s drastičnim smanjenjem prihoda. Klubovi su dolazili nudeći novac za Arthura i zamjene, kao i dio u novcu, a na kraju su ga platili igračem kao što je Pjanić”, objasnio je bivši predsjednik Barcelone.

Dodaje kako nije uzimao proviziju za transfere igrača i da je klub imao strateški plan za šest godina. Za kraj je dodao da Messi ne bi napustio klub pod njegovim vodstvom.

“Ne sjećam se da smo članovi uprave i ja uzimali do 30 posto naknada za transfere. Većina je bila između 5 i 10 posto, a ako se već tako priča, onda neka iznesu dokaze. Nikada nismo ništa improvizovali, razvili smo strateški plan od 2015. do 2021. godine”, tvrdi Bartomeu i za kraj dodaje:

“Velika je greška bila pustiti Messija da ode. To se sa mnom ne bi desilo.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa