MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bayern savladao Borussiju u Dortmundu i stigao na korak do odbrane titule prvaka

Nogometaši Bayerna su savladali Borussiju u 28. kolu Bundeslige na Signal Iduna Parku rezultatom 1:0. Bayern je slavio eurogolom Joshue Kimmicha iz 43. minute i na taj način stigao do trijumfa.



Kimmichev prelijepi lob sa ivice kaznenog prostora je važniji od tri boda s obzirom da je vodeći Bayern sada stekao sedam bodova prednosti nad u ovom meču bezidejnom Borussijom šest kola prije kraja i praktično je na korak do odbrane titule prvaka Njemačke.

Šokantan poraz Bayera od Wolfsburga, spektakularan remi u Frankfurtu

Bayer je u Leverkusenu dočekao Wolfsburg i svi su očekivali laganu pobjedu domaćina. No, gosti su odigrali sjajno i odnijeli su sva tri boda slavivši čak sa 4:1.

Pongračić je postigao dva pogotka za Wolfsburg, a po jedan su dodali Arnold i Steffen. Počasni pogodak za domaću ekipu je postigao Baumgartlinger.

Spektakularan meč odigran je u Frankfurtu gdje su domaće Eintracht i gostujući Freiburg podijelili bodove odigravši rezultatom 3:3.

Gosti su poveli preko Grifa, a izjednačio je Silva. Potom je Freiburg stigao do dva pogotka prednosti preko Petersena i Holera, a u samom finišu meča Kamada i Chandler su postavili konačnih 3:3.

I u susretu između Werdera i Gladbacha nije bilo pobjednika, no na meču u Bremenu nije bilo ni pogodaka.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa