MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džumhur doživio neočekivan poraz u Rumuniji u meču prepunom preokreta

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (136. ATP) poražen je rezultatom 1:2 u osmini finala Challengera u Sibiuu. Bolji od bh. tenisera bio je Geoffrey Blancaneaux (297. ATP) po setovima 6:2, 4:6 i 6:2.

Nakon što je savladao mlađeg iz teniske porodice Petrosa Tsitsipasa, Džumhur je imao mnogo problema s francuskim igračem.

Prvi set Blanceneaux je dobio napravivši dva breaka, u drugom i osmom gemu i tako je bez problema došao u vodstvo. Ipak, Sarajlija je u nastavku zaigrao mnoog bolje.

Drugi dio igre bh. teniser otvara napravivši dva breaka. Francuz je uspio jedan vratiti, ali nedovoljno da bi spasio set, pa je Džumhur rezultatom 6:3 meč odveo u odlučujući dio igre.

I tu je bh. teniser startovao odlično. Oduzeo je servis protivniku i poveo rezultatom 2:1, ali Francuz onda veže četiri uzastopna gema i preokreće na 5:2, uprkos tome što je Džumhur u sedmom gemu imao tri vezane break-lopte.

Blancaneauxu je pripao i naredni servis-gem Džumhura, tako da je rezultatom 6:2 slavio i prošao u četvrtfinale Challenera u Rumuniji gdje ga čeka bolji iz duela Jirija Lehecke i Sumita Nagala.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa