Napolijev stadion zvanično dobio novo ime – Diego Armando Maradona

Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona preminuo je 25. novembra u 60. godini, a stadion Napolija danas je i zvanično ponio njegovo ime.”Odlukom odobrenom danas, stadion će biti nazvan ‘Diego Armando Maradona’. Odluku je predložio gradonačelnik Luigi de Magistris, savjetnik za toponime Alessandre Clemente i potpisao ju je gradski savjet na sastanku u palati San Giacomo. Odmah nakon sastanka Izvršnog komiteta, Savjetodavna komisija za gradske znamenitosti je odobrila prijedlog gradonačelnika, gradskog savjetnika i samog Savjeta da se stadion San Paolo imenuje kao ‘Diego Armando Maradona’ stadion”, piše u današnjem saopštenju lokalne samouprave Napulja.

Podsjetimo, nakon što je Napoli objavio namjeru da imenuje stadion po Maradoni, pojavile su se pojedine administrativne nedaće i pravila da jedna osoba mora biti pokojna deset godina, prije nego sportski objekt ponese njeno ime.

Inače, Maradona je za sedam godina poprilično zadužio napuljski klub jer je svojim dolaskom donio klubu neslućenu sreću.

Napoli je za vrijeme dok je Maradona bio u klubu osvojio dvije titule prvaka Italije, Kup i UEFA kup.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: