MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Članovi KK “Regeneracija” dominantni na domaćem terenu

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani održan 17. karate turnir „Trofej Velike Kladuše 2021u organizaciji Karate kluba “Regeneracija”. Na samom početku prisutnima su se obratili legenda velikokladuškog karatea Emin Redžić i predsjednik Sportskog saveza općine Velika Kladuša Velmir Zahirović. Poželjeli su dobrodošlicu gostima i svim prisutnima te izrazili zadovoljstvo što je i ove godine Velika Kladuša domaćin jednog ovakvog karate turnira.


Učešće je uzelo preko 300 takmičara iz 33 kluba kako iz BiH, tako i iz zemalja regiona. Turnir se održavao po pravilima KS FBIH i u skladu sa epidemiološkim mjerama. Ove godine zbog situacije sa pandemijom korona virusa, veliki broj klubova i takmičara iz drugih zemalja nije mogao nastupiti na takmičenju. Međutim, turnir je ipak uspješno organiziran i uz odličnu atmosferu i takmičarski duh učesnici su pokazali svoje vještine u karateu.


KK Regeneracija je opet ostvarila briljantne rezultate na domaćem terenu osvojivši 21 zlatnu, 17 srebrenih i 26 bronzanih medalja. Po pravilniku turnira domaćin i pored osvojenih najviše medalja nije učestvovao u raspodjeli te je prvo mjesto pripalo KK „Fenix“ iz Bosanske Krupe, drugo mjesto osvojio je KBV „Budo“ Cazin, a treće KK „Ključ“ iz Ključa.

Nagrade za najbolje takmičare na turniru osvojili su također članovi “Regeneracije”. Najbolja u ženskoj konkurenciji je članica Regeneracije Eda Dizdarević sa osvojena 3 zlata, 2 srebra i bronzom. U muškoj konkurenciji za najboljeg je proglašen Taris Beganović , još jedan takmičar iz domaće ekipe, a poredak najboljih takmičara zaokružila je trećim mjestom Iman Ružnić, također članica Regeneracije.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa