MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Spektakularan vikend s pregršt sjajnih nogometnih derbija je pred nama

Brojni sjajni nogometni derbiji igrat će se širom Evrope tokom vikenda, a uoči dvosedmične reprezentativne pauze koja nam slijedi.Najzanimljive bit će tradicionalno u engleskom Premiershipu gdje nas očekuju dva velika derbija. U prvom će se već danas sastati petoplasirani Everton i razočarenje sezone Manchester United, koji se nalazi tek na 15. poziciji. Nema sumnje da nas očekuje žestoka borba za pobjedu, baš kao i dan kasnije kada se sastaju Manchester City i drugoplasirani prvak Liverpool. S posebnom pažnjom pratit će se i zbog duela trenera Pepa Guardiole i Jurgena Kloppa.

Veliki derbi u subotu igra se u Njemačkoj između dvije najjače ekipe i trenutnih lidera na tabeli Bundeslige – Borussije i Bayerna. Aktuelni prvak Evrope je i dalje veliki favorit, ali će Borussija na čelu sa sjajnim Haalandom sigurno imati šta ponuditi.

Ništa manje uzbuđenja ne očekuje nas u ranim nedjeljnim satima kada se sastaju Lazio i Juventus, ekipe koje su se prošle sezone borile za titulu u Italiji. Malo kasnije snage će odmjeriti Atalanta i Inter u još jednoj sjajnoj utakmici koja nas očekuje.

Barcelona će u subotu tražiti pobjedu protiv Betisa, a još uvijek nije poznato da li će bh. reprezentativac Miralem Pjanić početi utakmici. Drugoplasirani Real će imati daleko teži posao na gostovanje Valenciji.I u Premijer ligi BiH nas očekuje nekoliko zanimljivih duela, a svakako se izdvaja nedjeljni duel između Tuzla City i lidera Sarajeva te derbi Borca i Željezničara, koji se igra u ponedjeljak.

Raspored i satnice derbija:

Subota, 13:30 / Everton – Manchester United
Subota, 16:15 / Barcelona – Betis
Subota, 18:30 / Borussia Dortmund – Bayern
Nedjelja, 12:30 / Lazio – Juventus
Nedjelja, 13:00 / Tuzla City – Sarajevo
Nedjelja, 15:00 / Atalanta – Inter
Nedjelja, 17:30 / Manchester City – Liverpool
Nedjelja, 21:00 / Valencia – Real Madrid
Ponedjeljak, 18:00 / Borac – Željezničar

Izvor:KLix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa